Schaatsen voor Daniel

  • 16.00 - 17.00 uur

Let op: daginschrijving op zaterdag 18 februari is niet mogelijk.

 

Op zaterdag 18 februari 2023 stappen we op het ijs tijdens Schaatsen voor Daniel om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. We schaatsen een uur lang tegen kanker! Jaarlijks krijgen meer dan 120.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. Dit zijn meer dan 13 mensen per uur. De diagnose kanker komt aan als een mokerslag, bij zowel de patiënt als zijn of haar naasten. Onderzoek is van levensbelang.

We schaatsen met z'n allen voor een dierbare die te maken heeft (gehad) met de diagnose kanker. Iedereen kan meedoen, getraind, ongetraind, jong en oud.

Schaatsen voor Daniel vindt plaats op de 400-meterbaan bij Schaatsbaan Rotterdam. Geniet op het sfeervolle Winterplein van een warme chocolademelk en waag een dansje als warming up voordat je het ijs op gaat. Kleed je goed aan want het is koud op het ijs, brrrrrr (handschoenen dragen is verplicht).
Op de baan komt DJ Bootsy Paul voorbij met de coolste beats en zorgt de regenboogverlichting van de schaatsbaan voor een unieke ervaring en gezellige sfeer. Bestel na afloop op het Winterplein lekkere (warme) drankjes en winterse snacks om weer op krachten te komen en gezellig na te borrelen.

LET OP: Schaatsbaan Rotterdam is cashless. Je kan alleen betalen met PIN.

Programma
Het programma, onder voorbehoud, voor zaterdag 18 februari ziet er als volgt uit:

Tijd (uur) Activiteit
15.00 Schaatsbaan Rotterdam opent haar deuren voor de deelnemers. Ophalen deelnemersmaterialen mogelijk. Genieten op het Winterplein.
15.30 Bekendmaking opgehaald bedrag Maak Kanker Kansloos
16.00 - 17.00 Schaatsen op de 400-meterbaan -  samen schaatsen tegen kanker
17.00 Afsluiting op Winterplein
18.00 Einde


Inschrijven
Het inschrijfgeld bedraagt €12,50. Iedereen die zich inschrijft dient akkoord te gaan met de algemene en de deelnemersvoorwaarden. 

Persoonlijke actiepagina en streefbedrag
Het aanmaken van een actiepagina en vermelden van een streefbedrag is onderdeel van de inschrijfmodule. Of je na inschrijving hier gebruik van maakt is geheel vrijblijvend en dus niet verplicht. Wij zouden het wel erg waarderen als je je persoonlijke actiepagina onder de aandacht brengt. Elke bijdrage helpt.

Doelbesteding
Samen halen we de schaatsen uit het vet om het project te steunen dat als doel heeft de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling te verbeteren. Dit gebeurt door patiënten met behulp van digitale hulpmiddelen te begeleiden in het krijgen en behouden van een goede mentale en fysieke conditie.
Een betere fysieke en mentale gesteldheid van kankerpatiënten - in combinatie met meer regie over de eigen situatie - zorgt ervoor dat de behandeling beter aanslaat, het herstel sneller verloopt en de impact van de ziekte en behandeling kleiner is.

Bekijk hier de video over de doelbesteding van Schaatsen voor Daniel als onderdeel van de Maak Kanker Kansloos campagne.

Samen maken we Kanker Kansloos!

 

Aftermovie Schaatsen voor Daniel 2020

Nog even terugblikken naar de succesvolle eerste editie? Bekijk dan onderstaande video om weer helemaal in de sfeer te komen.